AB Concept creates a penthouse escape where true luxury is found in comfort

When it comes to dream homes in Hong Kong, certain elements feature on every checklist: space, a convenient location at the heart of the city, a beautiful view… and did we mention space? Hong Kong-based design firm AB Concept combines all of these coveted characteristics in a recent Ho Man Tin project. “While living in a villa with a massive outdoor space is a dream of many home seekers, it’s an extremely rare find,” say AB Concept co-founders Ed Ng and Terence Ngan. “It’s a penthouse, so instead of designing it as an ordinary city home, we imagined a hilltop cottage.” It’s not necessarily an idea one might typically associate with the height of luxury, but its modest connotation is a perfect fit for this space, which exudes a sense of comfortable elegance without being ostentatious.

See more: How local design studio AB Concept created its first European private residence

While not situated in a rural area by any means, the home easily transports us from the bustle of life in the city thanks to its mountain views and generous amount of outdoor space. Terraces feature on both levels of the home, while a garden perches on the rooftop. “This property has so much outdoor space – nearly as much as the indoor space,” say Ed and Terence. “So we wanted to integrate the two as much as possible.” The result is a seamless, fluid layout in which it’s difficult to tell where the indoors ends and the outdoors begins.

A coffee table from Craig Van Den Brulle mingles with the Pavel sofa by Donghia and Fency armchair from Nube Italia by Marco Corti in the living area.

The flat might be located at the centre of the city, but its lofty perch at the top of the building remove it from the urban bustle.

The table set for a meal.

The luxurious vanity and walk-in wardrobe.

Touches of copper add elegance.

While most of the furniture is custom, some pieces sourced from other brands also made it into the home.

A plush blue carpet and neutral walls add a sense of calm to the master bedroom.

The views of the surroundings were integrated even into the bathroom.

To read the full story, pick up a print or digital copy of our April issue!

Photography: Anita Ng | Esvigo
Art direction: May Lau
Production: Emily Leung