This 947-sqft Tseung Kwan O apartment was inspired by handmade tiles from Morocco

This apartment, situated in a high-rise, is the latest residential project to be completed by JJ Acuña / Bespoke Studio, who designed the space around a token from the homeowners’ travels.

One of the first changes by JJ Acuña and his team was to bring the original five bedrooms down to two, and the two-and-a-half bathrooms down to one. With the extra space, an open kitchen and powder room was built, opening up the home for the newlyweds and their newborn.

More apartment space was converted from three bedrooms and one and a half bathrooms.

The pale mint and cooled olive hues, alongside the soft grey, create a soothing environment for the young family – a palette inspired by the couple’s trip to Morocco, where they sourced the mosaic floor tiles for their home.

The terrazzo stone was specially cut for the kitchen island, while the hanging brass LED light was also custom designed by JJ and his team.

The green and beige tiles, handmade with regional clay, informed the material selection for the rest of the home, says JJ, including the chevron oak planking and fabric wallpaper. Finishes in natural walnut, brass and white include the terrazzo stone specially cut for the kitchen island, as well as the hanging LED pendant light, Windsor chairs, and antique brass and gold mirrors – all custom-made by the studio.

Alongside bespoke pieces, the team also worked with the couple’s choice of furnishings, including lighting fixtures from Viabizzuno, Vesoi, RoanoakCo, and Resident Studio, and furniture from BoConcept, CB2, Carl Hansen and Crate and Barrel.

 

See our Interiors section for more beautiful Hong Kong homes.

Photo: Adam Kuehl Photography